Bij Livin kijken we naar het totaalplaatje van gezondheid en alle aspecten die daarbij horen. Sporten is hierbij zeker een essentieel onderdeel. Maar simpelweg met alleen sporten gaat je niet dichter bij je doelen brengen.

Image Alt

Wens woensdag

  -  Blog   -  Wens woensdag

Wens woensdag

Wat is wens woensdag? Wens woensdag is speciaal voor alle vrouwen met een kinderwens op dit moment of in de toekomst.

Deze wens woensdag zet ik op omdat ik vind dat er meer bewustwording gecreëerd mag worden omtrent preconceptie en de link met gezondheid en leefstijl. Jouw gezondheid en leefstijl dragen namelijk wel degelijk bij aan jouw vruchtbaarheid, een gezonde zwangerschap en aan de gezondheid van jullie toekomstige kindje.

Momenteel begint de zorgt bij de verloskundige nadat vrouwen een positieve zwangerschapstest in handen hebben gehad en een afspraak hebben gemaakt, meestal is dit rond de 8ste tot 10de week van de zwangerschap (Met uitzondering van medische trajecten). Ik vind dat deze zorg dan eigenlijk net te laat begint omdat juist het prille begin zo onwijs belangrijk is voor de latere gezondheid van jullie kindje en ga er dan ook voor dat we met z’n allen al vanaf het moment van de wens gaan starten met een goede, veilige en gezonde basis creëren voor onze toekomstige kinderen.

Daarnaast zijn er veel vrouwen/stellen die denken dat preconceptie zorg alleen van belang is voor stellen met vruchtbaarheidsproblemen terwijl het voor alle stellen onwijs waardevol is zichzelf hier op tijd in te verdiepen. Het kan namelijk in alle gevallen een positieve bijdragen leveren.

Want wil jij een gezonde basis leggen voor jullie toekomstige kindje is het belangrijk dat je hier al vóór de zwangerschap en dus vóór de bevruchting mee begint, door jouw gezondheid al vooraf te optimaliseren, bevorder je indirect de gezondheid van jullie toekomstige kindje, hoe mooi is dat!

Vanaf volgende week dus iedere woensdag een wens woensdag bericht wat hopelijk een positieve bijdragen kan leveren aan jullie kinderwens en het creëren van een gezonde basis voor jullie toekomstige kindje.

Ik ben onwijs benieuwd wat jullie ervan gaan vinden!

Heel veel liefs 💛