Bij Livin kijken we naar het totaalplaatje van gezondheid en alle aspecten die daarbij horen. Sporten is hierbij zeker een essentieel onderdeel. Maar simpelweg met alleen sporten gaat je niet dichter bij je doelen brengen.

Image Alt

Week van de vruchtbaarheid

  -  Blog   -  Week van de vruchtbaarheid

Week van de vruchtbaarheid

De week van de vruchtbaarheid 2 tot 8 november 2020, er is geen betere start voor de wens woensdag dan in deze week!

Wat ben ik groot voorstander van deze week en onwijs blij dat er steeds meer aandacht komt voor het onderwerp vruchtbaarheid.

Dit jaar staat in de week van de vruchtbaarheid het onderwerp vertrouwen centraal, vertrouwen houden in je lichaam, elkaar, je toekomstplannen en hoe je dat doet terwijl alles onzeker lijkt.💛

In de wens woensdag wil ik me graag gaan focussen op het vertrouwen in je lichaam. Hoe kun je je lichaam zo goed mogelijk ondersteunen, welke voeding draagt bij, welke supplementen kunnen een positief effect hebben en hoe kan jouw leefstijl bijdragen aan jullie wens. Als je zowel fysiek als mentaal sterker komt te staan, kun je ook vertrouwen gaan opbouwen in je eigen lichaam.

Een gezonde leefstijl kan een positieve bijdragen leveren aan jouw vruchtbaarheid, daarnaast ben je zodra de wens ontstaat eigenlijk al bezig met de gezondheid van jullie kindje voor later. Want wat jij eet vóór de zwangerschap draagt bij aan de bouwstenen van jullie kindje. Het is dus onwijs belangrijk dat de kwaliteit van deze bouwstenen goed is om een zo sterk en gezond mogelijk basis te leggen voor jullie kindje.

Hierdoor heb je dus eigenlijk dubbele gezondheidswinst als je begint met een gezonde leefstijl vóór de zwangerschap, zowel voor jezelf als voor jullie toekomstige kindje.🙏

Echter blijkt op dit moment uit onderzoek dat 44% van de vrouwen gezonder gaat eten gedurende de zwangerschap en slechts 14% voorafgaan aan de zwangerschap. Wat natuurlijk zonde is want het heeft zo’n mooi effect als je wel eerder begint!

Begin met kleine stapjes, je leefstijl veranderen gaat niet van vandaag op morgen maar ieder stapje is er eentje en alle gezondheidswinst is mooi meegenomen. Start bijvoorbeeld met 200/250 gram fruit op een dag en >350 gram groente op één dag!

Ieder stapje is er ééntje en hoe moeilijk het soms ook is, probeer vertrouwen te houden 💛

Heel veel liefs van mij