Bij Livin kijken we naar het totaalplaatje van gezondheid en alle aspecten die daarbij horen. Sporten is hierbij zeker een essentieel onderdeel. Maar simpelweg met alleen sporten gaat je niet dichter bij je doelen brengen.

Image Alt

Vitamine D en zwangerschapswens

  -  Blog   -  Vitamine D en zwangerschapswens

Vitamine D en zwangerschapswens

Vitamine D en zwangerschapswens.

Voldoende vitamine D is onwijs belangrijk voor onze algehele gezondheid, maar wist jij ook dat een goede vitamine D spiegel in de periode vóór en tijdens bevruchting onwijs belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem van jouw baby’tje.

Vaak starten vrouwen met vitamine D suppletie als ze erachter komen dat ze zwanger zijn maar dit is eigenlijk te laat. Juist in het prille begin is het onwijs belangrijk dat de vitamine D spiegel in je lichaam goed is. Het blijkt namelijk zo te zijn dat een lage vitamine D spiegel kan samen gaan met bepaalde complicaties zoals complicaties bij de skelet ontwikkeling van jouw baby’tje en complicaties bij de rijping van het immuunsysteem, iets wat juist voor het verdere leven van jouw baby’tje onwijs belangrijk is! Ook werkt vitamine D mee aan de aanleg van organen en andere weefsels van jouw baby’tje.

Een goede vitamine D spiegel in het lichaam al vóór bevruchting is dus onwijs belangrijk voor jullie toekomst baby’tje!

Begin dus op tijd met het bij suppleren van vitamine D zodat de vitamine D spiegel in jouw lichaam de tijd heeft om te herstellen en al vóór bevruchting hoog genoeg is om tijdens de bevruchting direct zijn bijdragen te kunnen leren aan een gezonde basis voor jullie kleine wondertje.

Daarnaast raad ik zodra de R in de maand zit eigenlijk iedereen aan extra vitamine D bij te suppleren om ervoor te zorgen dat ook in de winter maanden jouw vitamine D status op peil blijft. Dus of je nu een zwangerschapswens hebt of niet, het kan voor vele gezondheidswinsten opleveren.