Pindakaas
INGREDIËNTEN
- 500g pinda’s (ongebrande of gebrande pinda’s
- 1 EL olijf olie
De pindakaas kun je voor ongeveer een maand bewaren dus maak niet teveel vooruit, maak liever nieuwe als de bodem van de oude pot bijna in zicht is!
Liever een chocolade variant? Voeg dan cacao poeder toe en maak je eigen chocopasta. Ook onwijs lekker met hazelnoten!
BEREIDINGSWIJZE
- Rooster de ongebrande pinda’s voor 10 tot 14 minuten op 180 graden. Maak je gebruik van gebrande pinda’s rooster ze dan voor 5 minuten op 180 graden. (Let op ze garen ook nog wat na dus haal ze er optijd uit.)
- Voeg de pinda’s beetje voor beetje toe aan je blender of vijzel en maal ze helemaal fijn.
- Voeg de olijf olie langzaam toe en zorg ervoor dat je een gladde pindakaas krijgt.
- Graag pindakaas met stukje, snij een aantal pinda’s fijn en voeg ze toe aan het gladde mengsel
- Voeg alles samen in een glazen pot en geniet ervan!
Home made pindakaas, dat is pas echt genieten!