Mug cake
INGREDIËNTEN
Ingrediënten basis:
- ½ grote banaan of 1 hele kleine
- 40g havermout
- 1 ei
- 20/30ml ongezoete soja melk/ halfvolle melk
Eventuele smaak opties:
-
- 50g blauwe bessen, 15g ongezouten noten
- 1/2 appel, 10g rozijnen, 20g noten en 2 TL kaneel
- 50g wortel, 1 TL kaneel, 15 noten
- 50g rode biet, 20g hazelnoten
- 1 EL cacao, 25g amandel schaafsel. Topping: yoghurt en aardbeien
- 50g frambozen, 20g noten, 2TL cacao (Mijn favoriet!)
BEREIDINGSWIJZE
- Prak de banaan
- Voeg het ei toe aan de banaan en roer goed door
- Voeg de havermout, het bakpoeder en de melk toe aan het mengsel en roer nogmaals goed door
- Kies je smaak optie en voeg toe (of bedenk er zelf eentje)
- Doe alles in een mok en zet in de magnetron voor 3 minuut op de hoogste stand. (Let op de cake groeit in de magnetron, kies een grote mok)
- Kies een topping. Bijv. yoghurt of kaneel of noten en zaden etc.
PS: Ook heel gemakkelijk een dag vooruit te maken, zo is je ontbijt in de ochtend nog sneller klaar!
Ping en klaar! Wat willen we nog meer?!