Bij Livin kijken we naar het totaalplaatje van gezondheid en alle aspecten die daarbij horen. Sporten is hierbij zeker een essentieel onderdeel. Maar simpelweg met alleen sporten gaat je niet dichter bij je doelen brengen.

Image Alt

Gezond thuis werken

  -  Blog   -  Gezond thuis werken

Gezond thuis werken

Thuis werken op een gezonde, positieve en verantwoorde manier

Thuiswerken is nog nooit zoveel gedaan als dit jaar, maar hoe doe je dat nu op de aller beste manier?

Volg het 8 stappenplan van Livin en jij komt jouw thuiswerkdag wel door!

Stap 1: Sleep well!

Oh ik hou ervan, je zou het zo een hobby van me kunnen noemen! Maar wist jij ook dat slapen superbelangrijk voor je is en wel degelijk bijdraagt aan jou gezondheid en hoe jij je voelt!

Een heerlijke thuis werk dag begint dan ook wat mij betreft al de avond ervoor, ga jij lekker op tijd je bed in dan sta je de volgende ochtend natuurlijk een stuk gemakkelijk op. Het is gewoon bewezen dat mensen heel goed functioneren op minimaal 7 tot 8 uur slaap. Sta daarnaast iedere dag op dezelfde tijd op, je lichaam houdt van structuur en gaat je hier dan ook heel dankbaar voor zijn. Je zal merken dat je iedere dag gemakkelijker opstaat en zelf al voor je wekker wakker gaat worden.

Klein tipje tussendoor: Neem een wake-up light hiermee word je een stuk rustiger wakker dan een gewone wekker (helaas Philippes sponsort me niet, ik ben gewoon fan). Maar hierdoor is het ook gemakkelijk je telefoon buiten de slaapkamer te houden, wat goed is voor je rust, slaap en seksleven kijk dat is nog eens mooi meegenomen!

Dus Rust en regelmaat, jazeker bewezen effectief!

Stap 2: Dress up!

Kleed jezelf aan alsof je de gehele wereld aan kan en de tv-ploeg ieder moment op de stoep kan staan. Waarom? Omdat je het ten eerste verdient iedere dag te stralen, ten tweede omdat je met dat gevoel ook echt veel meer aan kan en veel positiever in jouw dag staat en ten derde, door je klaar te stomen voor een nieuwe dag, stoom je jezelf niet alleen lichamelijk maar ook metaal klaar! Kijk dat is toch een veel fijner begin dan dat je je vermoeidheid en je pyjama mood de gehele dag bij je houdt. Daar word je niet productiever, niet gelukkiger en al helemaal niet vrolijker van.

So, get up, dress up, show up and never give up!
Stap 3: Powerontbijtjes!

Neem de tijd voor je ontbijt, meer kleur op je bord betekend meer kleur in je leven dus hoppa maak er voor jezelf een feestje van. Ontbijt ook met full focus, zonder krant (sorry pap), laptop, tablet, telefoon en andere materialen die je zouden kunnen afleiden. Moet je dan direct ontbijt als je uit je bed komt, nee helemaal niet, doe vooral waar jij je goed bij voelt en wat jij fijn vindt. Als je er maar de tijd voor neemt en er echt een fijn moment van maakt of dat nu is om 6:00 of om 11:00 doet, doe waar jij je happy en fijn bij voelt!

Stap 4: Voorbereiding is het halve werk!

Veel mensen zeggen dat ze thuis veel meer of anders eten dan op het werk omdat ze normaal gesproken hun eten klaarzetten en meenemen. Maar wie houdt jou tegen om dit niet te doen als je thuis werkt! Natuurlijk hoef je niet alles klaar te zetten maar het is gewoon bewezen dat als jij je groente al gesneden klaarzet in de koelkast en vervolgens naast je laptop je het 10x gemakkelijk opeet! Bereid dus gewoon een gedeelte van jou dag voor, zo kom je minder snel voor verleidingen te staan en heb je een plan, ook handig met boodschappen doen wat zo blijf je een stuk gemakkelijk bij jou verantwoorde producten.

Stap 5: Water break!

Zet je thee kan of water kan in de aanslag want je gaat hem nodig hebben, vaak vergeten mensen tijdens een thuis werk dag voldoende te drinken. Wij mensen bestaan voor meer dan de helft uit water, dit water is onwijs belangrijk om alle processen goed te laten functioneren en moet dus op tijd worden aangevuld. Ook kun je tijdens je water break meteen zorgen voor wat extra beweging door de kan in de keuken neer te zetten i.p.v. naast je. Zo sla je 2 vliegen in één klap! Dus ga jij voor de 1,5/2liter water vandaag?

Merk je daarnaast dat je lekker trek krijgt, drink dan eerst een glas water want vaak heeft je lichaam eigenlijk gewoon dorst maar komt dat seintje net niet helemaal op de goede manier door en denk jij dat je honger hebt. Houdt jouw eigen lichaam je mooi even voor de gek.

Stap 6: Gezonde en motiverende omgeving!

Kijk jouw huis eens rond en observeer even goed wat je ziet, zie jij een koekjes trommel, dropjes pot en chocolaatjes op tafel dan maak je het jezelf ook wel verdomde moeilijk! Het kan heel gemakkelijk anders, een volle fruitschaal (let wel op geef je bananen wat persoonlijke space, die zorgen namelijk dat je ander fruit sneller vergaat, toch jammer als je die fruit schaal in 2 dagen moet leegeten), een pak Wasa volkoren crackers op de aanrecht, een bakje cherrytomaatjes op tafel en een berg verantwoorde tussendoortjes in de kast. Kijk zo maak je het jezelf al een stuk gemakkelijk en hou je daarmee jezelf voor de gek, misschien maar het werkt wel!

Stap 7: Move it!!

Ga wandelen, ga sporten, doe een dansje tussendoor. Jazeker het is allemaal super goed voor zowel je lichaam als je geest! Op deze manier zorg je ervoor dat er meer zuurstof rondgaat in het lichaam en zonder zuurstof geen leven, dus superbelangrijk! Daarnaast word je er creatiever en productiever van, dat wil je toch op een thuis werk dag! Dus begin de dag met een dansje om je gelukshormonen een lekker boost te geven, plan je sport moment en zet alles alvast klaar (of download mijn ABS workout op de e-guide pagina en laat je buikspieren even branden) en ga in de middag even lekker wandelen, de natuur, frisse lucht en beweging gaan je echt super goed doen! 

Stap 8: Ben dankbaar!

“Karin we gaan nu niet zweverig doen”. Ach je kent me toch, ik blijf dat nuchter drops-meisje ondanks dat ik nu in een miljoenen stad woon aan de andere kant van de wereld”. Maar dankbaarheid loont, het zorgt ervoor dat jij op een positieve manier terugkijkt op jouw fijne en mooie dag en met een positief gevoel de dag afsluiten. Dit positieve gevoel zorgt voor positieve energie en positieve energie trekt positieve energie aan zo is het nu eenmaal (zo trekt negatieve energie ook negatieve energie, je kent het wel je stap uit bed stoot je teen, kiep je yoghurt over de hele aanrecht en zegt: “Ja hoor het wordt zo’n dag” en dat wil je natuurlijk voorkomen).

Dus een en al positiviteit, dat wil jij toch ook ervaren!! Kleine moeite die mij al onwijs veel heel opgeleverd en weetje dat gun ik jou ook!

Hopelijk kan deze blog bijdragen aan jouw thuiswerk gezondheid
Heel veel liefs van mij!