Carrot cake
INGREDIËNTEN
- 4 eieren
- 450 gram wortels
- 100 gram dadels
- 2 EL kaneel
- 100ml zonnebloemolie
- 50g zelfrijzend bakmeel
- 100g volkoren meel
- 150g havermout
- 1 zakje bakpoeder
- 3 bananen (het liefste rijpe bananen)
- Topping: Griekse yoghurt 0%vet en een handjes walnoten
BEREIDINGSWIJZE
- Mix de eieren en dadels in een blender tot een glad mengsel
- Klop de olie door het gladde mengsel van dadels en eieren
- Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het mengsel en roer dit goed door voeg dan de havermout en het volkoren meel toe
- Rasp de wortel en voeg deze toe
- Prak de bananen en voeg deze toe
- Doe het mengsel in een bakvorm (met bakpapier)
- Zet de bakvorm ongeveer 60 min in de oven, op 190 graden
- Maak af met wat Griekse yoghurt, geraspte wortel en walnoten
TIP: Deze carrot cake is heel gemakkelijk in de diepvries te bewaren (zonder topping natuurlijk), hierdoor kun je iedere dag genieten van jouw lekker tussendoortje! Wil jij de cake als dagelijks tussendoortjes nuttigen snij dan repen van 2 bij 4cm en verpak ze per portie in de vriezer.
Het perfecte tussendoortje!