Bij Livin kijken we naar het totaalplaatje van gezondheid en alle aspecten die daarbij horen. Sporten is hierbij zeker een essentieel onderdeel. Maar simpelweg met alleen sporten gaat je niet dichter bij je doelen brengen.

Image Alt

Brood en jodium bij kinderwens

  -  Blog   -  Brood en jodium bij kinderwens

Brood en jodium bij kinderwens

Brood eten voor iedereen en bij zwangerschapswens

Brood heeft tegenwoordig ten onrechte een slechte naam gekregen, wat eigenlijk onwijs jammer is want via brood krijgen wij het grootste deel van onze behoeften aan jodium binnen.

Jodium zit namelijk toegevoegd aan het zout wat bakkers gebruiken voor het maken van brood. Dit is gedaan omdat in Nederland de hoeveelheid jodium in onze voeding niet toereikend is. Hierdoor is ervoor gekozen het toe te voegen bakkers zout om er zo toch voor te zorgen dat er in Nederland geen tekorten ontstaan.

Jodium is namelijk een essentieel onderdeel van de schildklierhormonen welke weer onwijs belangrijk zijn voor een goed werkende stofwisseling. Daarnaast blijkt jodium ook belangrijk te zijn voor een normale groei en ontwikkeling van jullie baby’tje tijdens de zwangerschap.

Een jodium tekort in Nederland komt eigenlijk alleen voor bij mensen die geen brood eten of biologisch brood wat niet gebakken wordt met gejodeerd zout.

In het eerste trimester van de zwangerschap is het al onwijs belangrijk dat je lichaam voldoende van het mineraal jodium bevat. Dit draagt namelijk bij aan de neurologische ontwikkeling van jullie baby’tje.

Zorg er dus al voor dat je vóór de bevruchting voldoende van dit mineraal hebt binnenkregen zodat het tijdens de bevruchting direct kan bijdragen aan de neurologische ontwikkeling van jullie wondertje en het hiermee ontwikkelingsproblemen tegen kan gaan.

Niet alleen bij een zwangerschapswens is dit mineraal van belang maar eigenlijk altijd voor iedereen!