Bananen brood
INGREDIËNTEN
- 100g volkoren meel
- 150g havermout
- 2EL kaneel
- 100g dadels
- 80ml ongezoete soja melk
- 5 grote rijpe bananen
- 150g blauwe bessen
- 2TL baking soda
- 2EL azijn
- ½ appel
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier
- Meng het volkorenmeel, havermout en kaneel in een grote kom.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en blend dit samen met de sojamelk tot een glad mengsel
- Prak de bananen in een aparte kom. Gebruik de rijpe banen met zwarte spikkels, dan wordt je brood het lekkerste
- Meng het dadelmengsel met het meelmengsel en roer de geprakte bananen erdoorheen tot een egaal beslag ontstaat
- Voeg de blauwe bessen toe en roer goed door
- Meng in een glas of kommetje de azijn en de fijngesneden ½ appel, laat even staan en voeg dan de baking soda toe zodat het gaat schuimen. Roer dit vervolgens door het beslag (schep het goed om)
- Schep het beslag in de cakevorm en zet 50 minuten in de oven.
- Controleer met een satéprikker of het brood gaar is. Blijft er niets aan de prikker plakken is je brood goed gaar.