Apple pie snack
INGREDIËNTEN
- 3 eieren
- 3 appels
- 120g havermout
- 120g volkoren meel
- 2 EL kaneel
- 100ml ongezoete soja melk
- 1 TL bruine suiker
- 2 TL baking soda
- ½ limoen
- 40g walnoten
Optioneel, 4/8 dadels toevoegen naast de TL bruine suiker om de appel pie zoeter te maken. Let op hiermee voeg je wel extra suiker toe.
BEREIDINGSWIJZE
- Mix de eieren, 50 ml soja melk en de bruine suiker in een blender
- Snij één appel fijn en mix deze in de blender samen met 1 EL kaneel en 50ml soja melk
- Snij ½ appel in plakjes, strooi er een beetje kaneel overheen en zet apart.
- Snij de overige appels fijn en verdeel hier overheen de overgebleven hoeveelheid kaneel.
- Voeg de havermout en het volkoren meel samen in een kom
- Voeg het eiermengsel en appelmengsel toe aan het meelmengsel en roer goed door
- Knijp de ½ limoen uit boven een bakje en voeg de baking soda toe, roer goed door en voeg toe aan het apple pie mengsel
- Doe het complete mengsel in de bakvorm en maak af met de appel schijfjes en fijn gehakte walnoten
- Zet de bakvorm ongeveer 40/45 min in de oven, op 175 graden
- Haal de bakvorm uit de oven en verdeel in apple pie in blokjes ( goed te bewaren in de vriezer)
De geur van verse appeltaart, daar doe je het toch voor!